Колумни

ЦЕНТРИ НА МОЌ ТРГНАЛЕ ПРОТИВ ФИЛИПЧЕ СО НЕДОВЕТНИ ВОЈНИЦИ?! KAKO MEНЧЕ ЗАБЕГАНАТА

Screenshot_54

Љупче Златев и Менче Точи , здружени и координирани од еден центар, во постојана медиумска хајка против Венко Филипче! Според Точи и Златев ,Филипче треба да сноси и одговорност доколку некоја чистачка вработена во здравствениот систем ,не го исчистила тоалетот од како ќе физиолошка потреба ќе извршат Точи и Златев?

Денес , во желба да се сокријат низа од гафови ,главна ударна вест постане ,дека Обвинителството за гонење на организиран криминал и корупција , постапило по Институт Доперен Глас и, ќе извршело проверки дали има незаконито постапување со поништениот тендер. Тука нема ништо лошо,редно е да провери како би се отргнале еднаш за секогаш сите нарачани сомнежи ,како и валкање на името на Венко Филипче.

Најбитен елемент во извршување на едно Кривично Дело,секако е тоа дали делото е извршено и дали државата претрпела штета.Во наведениот случај ,ниту има основни елементи на Кривично Дело, од причина што Венко Филипче ,ниту ја составува тендерската документација ,а ниту врши нејзина евалуација. Во Министерството ,како во секој државен орган има одделенија и раководители кој ги спремаат сите параметри,објавуват Јавен Повик ,потоа се врши електронско поддавање и доколку се запазат сите закноски процедури ,комисијата доставува предлог за најповолен понудувач до раководен орган.Но ваквите законски нешта се непознати за Златев и Точи , но и за нарачателите.

Дечките „ мега афера“ за чудо ,обзнаниле наводен нов скандал,како тоа Ирина Пановска – Ставридис, доделила 3 милиони евра на веледрогеријата „д-р Пановски“, која е во сопственост на таткото на Пановска?!

Според Устав и Закон , сите граѓани и правни субјекти имаат права да учествуваат во опшествените добра. Кој може да му оспори на  веледрогеријата „д-р Пановски“ да учествува на Јавни повици, доколку се има во предвид и Закон за трговски друштва ,кој е експлицитен и со кој Закон се уредува правата и обврските на Трговските друштва?! Битен елемент ,преставува само изречена Забрана за вршење на дејност , нешто што во наведениот случај го нема , или изречена негативна референца на трговско друштво,што исто така во наведениот случај воопшто го нема!!!!

Знеме дека најголем профит поединците извлекоа во времето на ТодороФ „Др на смрта“, тогаш сите молчевте ,цицавте државни пари , за расходки,сега нема ,се ви пајѓа тешко!

Крајно ,Филипче и утре да си замине , повторно ќе биде најдобриот Неврохируг на Балкан и пошироко,само дечките како Точи и Златев немаат доволно центри во сивата маса , која контролира и време и простор-Мозок!

Сашо Денесовски -Лично

линкПоврзани вести

Напишете коментар

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.