БалканКолумниМакедонија

Цени на лебот во Бугарија и Македонија.

Цени на лебот во Бугарија и Македонија. Во Бугарија еден леб со тежина од 830 грама се продава за цена од 1,89 лева. Како еден лев чини 31,5 денари, значи еден леб е 59,5 денари или еден грам 830:31,5=0,0716867 денари. Кај нас лебот на „Житолукс“ од 470 грама во „КАМ“ се продава за 50 денари. Кога би ја имал истата цена како бугарскиот би чинел: 470х0,0716867=33,69 денари. Тоа значи дека нашиот леб е поскап за 48,4%. Да не зборувам дека квалитетот на нашиот леб е значително понизок а се работи за исто брашно. Се зборува дека во ЕУ лебот бил страшно скап. Па еве Бугарија е ЕУ а лебот го продава 48,4% поевтино. Башка што нашите се жалат на ниски цени и имаат намера и понатаму да ја зголемуваат цената. Е ова се вика грабеж на лебо-пекарската мафија.

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен описПоврзани вести

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.