Свет

ТИЈАНА НИ ОТKPИВА КАКО ГЕPМАНЦИТЕ МИJАТ САДОВИ – ЌЕ СЕ 3АЧУДИТЕ, А И 3ГPO3ИТЕ АКО НЕКОГАШ СТЕ JАДЕЛЕ ОД ВАКВИ ЧИНИИ

Тијана ни отkpива како геpманците миjат садови – ќе се 3ачудите, а и 3гpoите ако некогаш сте jаделе од вакви чинии

Тијана ни отkpива како геpманците миjат садови – ќе се 3ачудите, а и 3гpoите ако некогаш сте jаделе од вакви чинии
Тијана ја имала таа среќа 10 дена да биде заедно во брод со Германци и ја открила нивната метода на миење садови.

Твитерџиката Тијана посветила низа твитови на германскиот метод на миење садови, и тоа со полно право затоа што навистина не постои нешто позгpoзувачко од тоа со што таа се соочила, а еве како дошла до своето откритие:

Дојде време за серија твитови за тоа како Германците мијат садови. Хинт: 0двpaтно е.

Првпат се соочив со тоа минатата година на резиденција во Франкфурт каде Германец од групата се понуди да ги измие садовите во нашиот стан. Не гледав што прави, но откако заврши затекнав куп насапунети садови како се сушат.

Помислив: Ок, можеби никогаш претходно не миел садови, сега јас ќе ги измијам. И ги измив повторно. А, потоа ова лето живеев 10 дена на брод со шест Германци.

Имени, Германците го затнуваат мијалникот, истурат вода и ставаат во неа малку детергент да направи пена. Потоа во таа пена ги ставаат сите валкани садови, ги поминуваат со сунѓер и потоа така само ги оставаат да се цедат, без да ги исплакнат со чиста вода.

Миењето садови ми е обврска што многу не ја сакаат, но кога видов ми се cлoши, па секој ден после јадење трчав во кујна за некој случајно не почне да ги мие пред мене садовите.

И потоа еден ден капетанот ме виде како ги мијам и ме праша: А, не знаеш да го затнеш мијалникот?

Си помислив, пријателу знам да го затнам, туку вие сте… Не ми е јасно како уште сите колективно не се … Главно, подраго ми е да мислат дека не знам да го затнам мијалникот, отколку да им објаснувам, а не пак да јадам од садовите кои тие ги миеле, напишала Тијана.

tiki@tijanagrumic

došlo je vreme za seriju tvitova o tome kako nemci peru sudove! hint: Odvratno je.
Prvi put sam se s tim susrela prošle godine na rezidenciji u Frankfurtu kada se Nemac iz grupe ponudio da opere sudove u našem stanu:
1/5

tiki@tijanagrumic

Nisam gledala šta radi, ali nakon što je završio zatekla sam gomilu još nasapunjanih sudova kako se suše. Pomislila sam: ok, možda nikada pre nije prao sudove, sad ću ja to opet. I oprala sam ih ponovo. A onda sam ovog leta živela 10 dana na brodu sa šestoro Nemaca… 2/5

See tiki’s other Tweets


Поврзани вести

Напишете коментар

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.