Свет

Светската здравствена организација конечно го потврди она што ние (и многу експерти и студии) го зборувавме со месеци – коронавирусот не е поубиствен или опасен од сезонскиот грип

https://youtu.be/j7fy6B7ghCI?t=23
Зошто Македонскиот Министер за Здраство Др. Венко Филипче, и мејнстрим печат не известува ништо за тоа? Дали сакаме да се обложиме дека, и покрај овие вести, Македонските политичари ќе се обидат да ги заострат уздите на робовите?

СЗО потврдува (чисто случајно) дека Ковид НЕ е поопасен од грипот — Според „најдобрите проценки“ на програмата за здравствени итни случаи, МСФ беше 0,14%, состанок на 5 октомври 2020 година.

Светската здравствена организација конечно го потврди она што ние (и многу експерти и студии) го зборувавме со месеци – коронавирусот не е поубиствен или опасен од сезонскиот грип.

Највисокиот механизам на СЗО го објави ова за време на специјалниот состанок на 34-члениот извршен одбор на СЗО во понеделник на 5-ти октомври. Само се чинеше дека никој навистина не разбираше.

Всушност, изгледаше дека тие самите не го разбраа целосно.

За време на сесијата, др. Мајкл Рајан, раководител на СЗО за вонредни состојби, објави дека околу 10% од светот е заразен со Сарс-Ков-2. Ова е нивна „најдобра претпоставка“ и огромен пораст од бројот на официјално признати случаи (околу 35 милиони).

Д-р Маргарет Харис, портпарол на СЗО, подоцна ја потврди бројката, велејќи дека таа се заснова на просечните резултати од сите сеопфатни студии за серопреваленца спроведени ширум светот

Колку што СЗО се обиде ова да го смета за лошо – Др. Рајан дури рече дека тоа значи дека „огромното мнозинство во светот сè уште е изложено на ризик“. – Тоа е всушност добра вест. И уште еднаш потврдува дека вирусот не е толку смртоносен како што сите предвидоа.

Светската популација е приближно 7,8 милијарди луѓе кога 10% се заразени, тоа е 780 милиони случаи. Глобалниот биланс на жртви што во моментов се припишува на инфекции со Сарс-Ков-2 е 1.061.539.

Тоа е стапка на смртност од инфекции од околу, или 0,14%. Точно во согласност со сезонскиот грип и предвидувањата на многу експерти од целиот свет.

0,14% е повеќе од 24 пати помала од „прелиминарната цифра“ на СЗО од 3,4% во март. Овој број се користеше во моделите што се користеа за да се оправдаат забраните и другите драконски упатства.

Всушност, бидејќи има извештаи за наводна смрт на Ковид, МФР веројатно ќе биде дури и помал од 0,14%, а Ковид може да се покаже како многу помалку опасен од грипот.

Ниту еден од мејнстрим печатот не го сфати ова. Иако на многу продажни места има д-р. Според зборовите на Рајан, сите тие се обидувале да го претворат во застрашувачки наслов и да создадат поголема паника.

Очигледно, ниту тие ниту СЗО не биле во можност да ги направат едноставните пресметки што ни покажуваат дека ова е добра вест. И дека скептиците од Ковид беа во право цело време.

Вистината ќе излезе на виделина и пастата за заби нема да се врати во цевката

Не можете да го вметнете потокот на СЗО, но можам да ви кажам дека можете да отидете на оваа страница, кликнете на „Сесија 1“ и скокнете на 1:01:33 за да го слушнете точниот цитат: —>

https://www.who.int/news-room/events/detail/2020/10/05/default-calendar/executive-board-special-session-on-the-covid19-response?fbclid=IwAR3aI4JPacJUy7fJVtIrtS8HM7z7N1BJzVIDt0YZSFGjhKhcXcRIhhyvNq8

Executive Board: Special session on the COVID-19 response
The Director-General and Chair of the Executive Board have called for an Executive Board special session in October to focus on COVID-19. This is the 5th special session of the WHO Executive Board.
who.int
https://youtu.be/j7fy6B7ghCI

Македонија

Заболени
26,394
Мртви
897
Излечени
18,430
Активни
7,067
Last updated: 25/10/2020 - 09:11 (+01:00)
loading...

Поврзани вести

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker