Колумни

Штом македонскиот финансиски долг кон странство ќе го надмине лимитот, ќе започне процесот за финално елиминирање на нашата земја и нација

Почитувани пријатели во повеќе наврати сугерирав на државните одговорни органи / лица, дека штом македонскиот финансиски долг кон странство ќе го надмине лимитот, ќе започне процесот за финално елиминирање на нашата земја и нација.
За жал, или не сакаат или немаат капацитет да ја предвидат извесната иднина, бидејќи штом се случи тоа – територијата ќе прерасне во економска колонија на албанскиот и бугарскиот сомнителен капитал, а Македонците систематски ќе бидат уништувани и прогонувани под закрила на меѓународното должничко ропство.
За таа цел понудив еден концепт сличен како романскиот на Секуритате за брза и примарна исплата на странските долгови, а како секундарна задача да биде аналитичката изработка на 7 доктрини за стратешки прашања поврзани со нашиот опстанок под ова поднебје во рамки на демократските принципи, како и нашиот однос кон мултиполарниот свет.


Поврзани вести

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.