ВЕРСКА РИЗНИЦАКолумни

Порталот ДоказМ ни го открива тоа што сите помалку или повеќе го чувствуваме и знаеме. Распопите „наши“ со чест на исклучоци, се` слуги на Сатанаил

ЦИА ГО ПОПРЕЧУВА ПРИЗНАВАЊЕТО НА МПЦ–ОА И БАРА НЕЈЗИНО ПОБУГАРЧУВАЊЕ
ДоказМ.
Порталот ДоказМ ни го открива тоа што сите помалку или повеќе го чувствуваме и знаеме. Распопите „наши“ со чест на исклучоци, се` слуги на Сатанаил продадени за грст шекели, како што Јуда го продал Исус Христос.
„ЦИА и Калето ги имаат на платен список владиците Партениј и Наум, како и прталор Религија.мк („познавачи“ на црк. состојби, новинарот на Сител, М. Николовски … итн.м.з.), финансиран од УСАД (знаете тоа е онаа агенција за „развој“ која уфрлила 2.000.000.000 $ во МКД, од кои нема ни трага ни глас т.е. гледаме дека ги троши за разнебитување на Македонија, по онаа ’пола пие, пола даје Шарцу), за да по секоја цена изврши побугарчување на Македонската Православна Црква-Охридска Архиепископија.Во оваа завера вклучена е Папската Црква – Константинополска патријаршија, со цел конечно укинување на Охридската Архиепископика (МПЦ), бидејќи ЦИА смета дека таа е причина за конфликт меѓу БПЦ,СПЦ и Константинопол. Бидејќи македонските верници се лојални на својата Мајка Црква, планот на овие моќници (слуги на Станаил) не им оди, а планот на Партениј и Наум не им успеа мајка да ни ја направат БПЦ, имаат план Б, на голема врата да ја вовлечат ЦИА-шката црква Константинополска“.
Во оваа вистина на ДоказМ нема ни грам лага.
Јасно ни е дека Фанар е црква без верници. Покрај физичкиот крај на Византија во 1453 г. ова е и духовен крај на ЦП. Неа ја одржуваат едино мрачните интереси на ЦИА под власт на Сатанистите, како што во 1767 ја одржувал Султанот. Целта е епархиите на МПЦ да преминат во диецезата на Цар.Патр. Едина институција во која остана МАКЕДОНСКА е МПЦ. Од тука доаѓаат јадовите наш Македонски, да се брише се што е Македонско. Но светот не е онаков како пред 30 г. и на Сатанистите им се наѕира крајот.
Среќа што во оваа црковна ујдурнма има излез. Прво, ако дојде до промена на името ма МПЦ и самата се стави по јурисдикција било на БПЦ или ЦП како ќерка-црква, ги повикувам сите чесни и патриотски настроени црковни лица на МПЦ-ОА, без разлика дали се во ранг на Ѓакон, Поп, Презвитер, Епископ итн., да се повикаат на СУКЦЕСИЈА на МПЦ-ОА, а они лично и нивните епархии за правни наследници на МПЦ-ОА. Кој сака нека си оди од МПЦ под нова фирма/име за кое се залагаа, како Вранишковски со неговата ПОА – еве веќе имаме пример. За таа цел, сукцесорите да ги повикаат Македонските православни верници масовно да излезат на Народно Црковен Собор, секој пред својата матична црква во село, град, маало, за да изберат нов Синод и Поглавар на Македонската Православна Црква, а на светот му покажеме дека ние сме верници едино на МПЦ како дел од Едината Христовата Црква. Второ, ради православно единство формално исратиме писмо до Светиот Собор од Јемен (РПЦ, Ерусалимска,СПЦ …) во кои ги нема грчките цркви и побараме со нив заедничкобогослужење, на што се спротивсваува СПЦ и побараме нивно посредување. Ако ССЈ прифатат во ред, ако не, на нас православните верници доволна ни е нашата Мајка Црква – МПЦ. Тука проблемот е во возгордеаноста на распопите од МПЦ. Ако народот Македонски, Православните верници, има свест за свое и сака своја Автокефална црква оличена во МПЦ, основана од Апостол Павле во 51 г., наследник на Архиепископијата Права Вистинијана од 6 в., наследник на Охридско – Преспанската Патријаршија од 10 в., тогаш со масовно излегување на Народно Црковен Собор ќе ја одбраниме нашата Светост, но тоа е основа за враќање на нашето исконско име Македонија. Во спротивно, не сакам ни да размислувам што не чека.
https://dokazm.mk/skandalozno-tsia-go-sprechuva-priznavaneto-na-mpts-oa-i-bara-nejzino-pobugarchuvane-doznajte-zoshto/


Поврзани вести

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.