КолумниТОП

ПАЛЧО УДРИ ПО ГРУЈО: ДОСТА ТЕ ТОЛЕРИРАВ МОЧКО ЕДЕН КРИМИНАЛЕН И ПРЕДАВНИЧКИ!

Врховизмот е доминантен денес како и на почетокот на минатиот век, врховизмот е газдата на ДПМНЕ.
Многу долго трае молкот и сеир гледање на еден мочко сокриен во Пешта, на трошок на Централно Европските интереси, читај Американски, мочко кој пре долго го толерирам…
Доколку се вратите наназад, ќе видите дека тој мочко, со име Груевски е невиден лажго, фејк политичар кој како премиер низ раце му поминаа 11 буџети од по 3 миљарди € секој или вкупно 33 миљарди евра….Направи проект Скопје 2014 , што генерално е убава, Ок идеја и просторно да се направи идеолошки исчекор од минатото, но тоа го направи многу лошо..со тој проект праварантот Груевски реши со криминал да крми сопствена , негова лична интелектуална војска. Па така една вајарка кркнала 3 миљони евра за интелектуалниот труд….за споменикот на Алакесандар кој е една од по важните работи кои сме ја направиле, но тоа не е оправдување за таква енормно скапо платена интелектуална работа…Огради по мостовиве за кои се плаќани износи за интелектуалната работа да се осмисли една ограда за мост од по 500.000 до 800.000 евра, Авторот на лавовите пак кај мостот Гоце Делчев за модерните 2 лава кркнал 300.000, а за класичните накај владата уште 300.000 ама некој друг уметник на Груевски….
Фасадите естетски се ОК, многу подобро од сивилото забателено еден век претходно, но во изведбата, се обрукаа, поточно почна пљачката…измамата во име на нашата голема историја…
Под секој стиропор наместо камен се наоѓаат циглите на еленица (Заев) кој подоцна така весело и самозадоволно ги фарбаше истите од кои кркнал кеш, а Грујо ќутеше….
Листата на интелектуалци кои со десетици милиони евра се платени е огромна, а денес сите можете да ги видите како послушно гравитираат околу Мицковски и компанија за потребите на СИСТЕМОТ….кој Македонците ги меле, ги убива..
Денес тој мочко, се презива Груевски е нај добриот соработник на Зајеб, затоа што држи во заложништво цели 150-200.000 гласови кои слепо му веруваат, кои ги вработувал, плаќал, преплатувал и чекаат не дејствуваат, чекаат нивниот Фалшлив идол да им кажел што и како, додека Зајеб не коле.
Единствена работа на која неколку фалс патриоти се повикуваат е фактот дека тој 2016 во кампањата кажал дека ќе ни го сменат името. Но истите тие малоумници не разбираат, не се прашуваат, па добро ако знаел што направи да спречи, да се бори освен што кажал…..
Таквата малоумна и расипана, корумпирана македонска биолошка маса не разбира дека со таа изјава Грујо мочкото си купи алиби за предавството кое го изврши со молчење и оставање на народот, без орудие, без средства за борба, биз ниту една политичка изјава.
Но за да се разбере предавникот со својата алчна, вулгарна ФејкИНТЕЛЕКТУАЛА и една армада на МЕДИУМИ кои се обична логистика на зајеб, контролирана опозиција по мерка на НеоЛибераливе еве Ви ги во илустрација доказите дека копилињата од Ново Село штип, не заборавајте дека Нада му е мама, а таа е родена во Ново Село…..
Каде израсна НАДА и брат и Јордан…семејната блискост со баба и на Рада Шеќеринска и воопшто каде е тука врховизмот….
Објавивме пред неколку години документи за Буарската пензија на удовицата шеќеринска за време на втората свестка војна како благонадежна Блгарка, се виде на кратко сведокот на барањето на таа пензија Мијал…кондураџијата од Штип, таткото на Нада и Јордан…
Но подоле во ислустрација ќе ја видите регистрацијата на Бугарското друштво граѓанско од Штип, со име на некој си извесен Блгарин (Врховист) Монев….
Тоа блгарско друштво основано од Македонци од Штип има интересни оснивачи барем според презимињата и семејствата кои и тогаш беа големи бугари, но подоцна во Југославија беа големи Југословени, за денес да се интелектуала Америчка на оваа тероторија…
Па така ќе сретнете меѓу оснивачите, Грличков, Глигоров, Мијалков, Гогов архиепископот, Ѓузелов, Гочев, Гаврилов (канал77), Икономов…сите тие семејства во Југославија пројдоа супер….владееја…
Но поразително е што брат му на Ванчо Михајлов , врши функција секретар на ова здружение Павле Михајлов Гаврилов добар другар на Мијал, татко и на Нада и Јордан Мијалкови……
Оваа проклета семка, иста како и на Зајеб….се дел од проектов…јас по едноставно од ова неможам да Ви објаснам….подоле ви се илустрациите, гледајте, читајте и чукнете ги лејките за да разберете….Господ нека ни е на помош со ДПМНЕ која е нај предавничката органзиација на сите времиња на чело со дефектнион мочко од Пешта и неговите куртони во Македонија кои се баеги на број.
Можно е да е слика од 1 лице
Можно е да е слика од текст кој вели „општограгански национален клуб „благој монев" co претседател д-р тодор гичев (деец на ммтро, осуден за време на скопскиот студентски процес), потпретседател димитар хаци глигоров. методи гогов (подоцна михаил, архиепископ македонски и охридски; глава на мпц) и секретари павле михајлов гаврилов (брат на ванчо михалов) и лубен Κ. мировски (пом. градоначалник на штип). членови на клубот михаил д. мијалков (дедо на никола груевски и сашо мијалков), васил гранков, славко грличков, гьошо д. гочев итн. Ha состанокот присуствуваат и димитар чкартов, димитар гузелов и михаил икономов. „основан e клуб за општа едукација BO штип. името на клубот ke биде „благој“
Можно е да е слика од текст
Нема опис за фотографијата.


Македонија

Заболени
156,017
Мртви
5,489
Излечени
150,263
Активни
265
Last updated: 24/07/2021 - 09:56 (+02:00)

Поврзани вести

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.