Колумни

Охридско-општински 9 круга на пеколот!!!

Во една општина во западна Македонија , од онаа место каде тргнала сесловенската писменост , царува неписменоста но и меѓусебното неписмено другарство !? Во 1472 година познатиот италијански поет Данте Алигери го издал првото свое печатено издание под налсов „Комедија“, со што започнал да ја пишува познатата поема „Божествена комедија“.

Содржината на делото на Алигери составено е од три дела и тоа:Пеколот,чистилиштете и Рајот, но Алигери не можел ниту на сон да помисли ,дека 11 века покасно,неговата Боженствена Комедија ќе добије недограден репринт во една општина во западна Македонија, од која општина започнало описменувањето на Европа ,а денес царува глупоста и неписменоста!!

ПЕКОЛОТ!

Како да се задоволат апетитите на неписмено – писмените,како да им се удоволи да постанат советници, раководители, помошник раководители , но не по оној клуч на знаење и кариера, напротив по партиско-швалерски клуч и тука започнува ПЕКОЛОТ!

Пеколно тешко за поединците преатвувала невозможната за нив мисија , да успејат да ги состават потребните документи и да се пријават на јавниот оглас објавен од фамозната демократска општина!! Трчање на сите страни , набавка на дипломи за завршено образование, „лекарски уверенија“, потврди од судови за неосудуваност и дека нема забрана за вршење дејснот, и секако најтешкиот дел за некого, оној да успее да ги комплетира потребните документи ,да се пријави кај давателот на јавниот оглас!?

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ НА ОВОЈ ЛИНКПоврзани вести

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.