Колумни

Охрид скај: Три факти кој ги побиваат лагите на Црвен Крст и клептоманот Сашо Точков во Охрид!

Почитувани граѓани,Со жалост мормам да изнесам неколку непобитни факти,во врска со манипулциите изнесени од „Црвен Крст“ Охрид ,предовден од криминалецот ,лажниот Лекар Сашо Точков на социјалната мрежа Фејсбук.

1.Рано изутрина во 8 часот пред влезот на Регионален вакцинален пункт во Охрид ,една вработена во „Црвен Крст“Охрид ,доведе едно дете на возраст од 14 години,да бил волонтер во вакционалниот пункт во Охрид?!

На почитуваната гопсоѓа од Црвен Крст Охрид и објаснав ,дека нема никаков ангажман на Црвен Крст Охрид во регионалниот вакцинален пункт во Охрид и дека доколку биле како НВО заинтересирани да испратат волонтери , тоа требело да го направат преку обраѓање до Општина Охрид, поточно до градоначалникот на Охрид Константин Георгиески на самиот почеток на припреми за опремување на вакционалниот пункт.

Непобитен факт е оној дека Црвен Крст Охрид од првиот ден на припремање на Регионалниот вакцинален пункт во Охрид , воопшто не изразија ниту желба,а ниту спремност да бидат вклучени..

2.Ноторна лага на клептоманот Сашо Точков е и онаа дека биле повикани од страба на директорката на Здравствен Дом Охрид,такво нешто воопшто нема ,како што и нотрона глупост е да испратиш дете од 14 години ,да биде Волонтер во вакцинален пункт ,каде дневно се вакцинираат од 1200 до 1500 граѓани…

3.Но да дообјаснам. Здуржение за еднаква застапеност на лица со посебни потреби во медиумите СОС БАЛКАНМЕДИА Охрид на повик  на градоначланикот на Општина Охрид , за 48 часа изврши целосно опремување на Регионалниот вакцинален пункт во Охрид ,во што се вложија 1.200.000 денари од здружението, додека влогот на Општина Охрид , Министерството за здравство на РСМ и други државни институции изнесува НУЛА (0)ДЕНАРИ. За разлика од СОС БАлкан Медиа, Црвен Крст Охрид за своите волонтери побара фантастични 1.400,000,оо денари,таа е онаа вистина која го боли премногу Сашо Точков, кој лечи чични фрустрации,зошто сакал да се слика Црвен Крст , аплицирал на проекти, им требело пари?!Тоа е сјајот и бедата на Црвен Крст Охрид ….,на тој начин ,ниту можат да помогант во процесот на масовна имунизација на населението…Додека Сашо Точков и неговите волонтерчина уживаат во своите криминални дејствија, некој вложи 14 денови и ноќи ,да биде Вакцинлниот пункт во Охрид .

Кај мене помина УЈП со 4 месечна контрола на севкупно работење,се е чисто,се докажа со записници од УЈП дека сме добротвори, ајде нека влезат во Црвен Крст институциите на системот ,имаат дебел криминал да пронајдат.

П.С.

Сашо Точков СОС Балканмедиа ,не го направи само регионалниот вакцинален пункт во Охрид, ние го направивме и регионалниот вакцинален пункт во Битола!Ти Точков што направи???

Сашо ДенесовскиМакедонија

Заболени
217,025
Мртви
7,631
Излечени
203,325
Активни
6,069
Last updated: 05/12/2021 - 12:15 (+01:00)

Поврзани вести

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.