МакедонијаТОП

НЕВИДЕН СКАНДАЛ,МАКЕДОНСКАТА ХИМНА ВЕЌЕ НЕ СЕ УЧИ

До нашиот портал пристигна информација,дека уште на почетокот на минатата учебна “ година,на советување организирано од Министерството за образование и наука,наменето за просветни работници,на сите наставници по музичко воспитување им е дадено напатствие без никакво образложение,на часовите по музичко воспитување,спротивно на наставниот план и програма,да не ја изучуваат Македонската химна ,,ДЕНЕС НАД МАКЕДОНИЈА СЕ РАЃА..”,а наместо Македонската химна,да се изучува Европската химна. Нашиот портал контактираше повеќе наставници по музичко воспитување од целата Држава,како и многу ученици од основното образование и притоа сите потврдија дека втора година по ред Македонската химна не се изучува. Ова е невиден скандал и срам кој повторно ни го приредува власта! Што е следното?

Македонија

Заболени
26,394
Мртви
897
Излечени
18,430
Активни
7,067
Last updated: 25/10/2020 - 08:56 (+01:00)
loading...

Поврзани вести

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker