МакедонијаТоп3

На Тони му здосади да лиже кај Нико сладолед се зафати со работа, браво бе сега Митко нека му ја мисли ако имаш вишак асфалт и кај него малце

Тампонирани улици со гребен асфалт во Д.Дисан и Пепелиште

На терен и во изминатите денови беа присутни активности за реализирање на ветувањето на градоначалникот на општина Неготино Тони Делков дека во секое населено место во општината ќе се тампонираат 1-2 улици со гребен асфалт. Така, деновиве во две неготински села се постави гребен асфалт на улици во должина од близу 1.000 метри. Со активноста беше опфатено селото Д.Дисан каде што се изврши тампонирање со гребен асфалт наулици во должина од 550 метри и тоа една улица од 250 м, една од 200 и два помали улички од по 50 метри. Исто така, со гребен асфалт се тампонираше и во селото Пепелиште во вкупна должина од 430 метри, при што гребен асфалт по целата ширина беше поставен и со валјак набиен на 2 улици од кои едната со должина од 180, а другата од 100 метри, а тампонирање се изврши и на просторот околу новоизградениот детски забавен парк кај споменикот во должина од 150 метри.

Фотографија на Тони Делков.

Фотографија на Тони Делков.

Фотографија на Тони Делков.

Фотографија на Тони Делков.

Фотографија на Тони Делков.Поврзани вести

Напишете коментар

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.