КолумниТОП

Меѓу гостите и ЈАНА МАРИН, една од куртизаните на ОРЦО!

А ЗА КАМЕНОТ ,,МАСЕРКИ ОД ЛОНДОН! ЧИЈА МАСЕРКА Е ЈАНА БЕ ИЛИ НА СИТЕ КОЛЕНА ИМ ЛЕЧИ

Македонија

Заболени
17,629
+146
Мртви
725
+3
Излечени
14,581
Активни
2,323
Last updated: 27/09/2020 - 20:41 (+02:00)

Курбан Бајрамската прослава во режија на предвреме радосниот претседател на МУХАМЕТ СЕЈДИНИ, темелена на неговото самоубедување дека се спасил од кривичен прогон и дека успеал да им напакости на ИЛЧО ЃОРЃИОСКИ, ОЛГИЦА МЛАДЕНОВСКА и на сопственици на фирми преку кои се крадело во ФФМ, вечерва ќе се трансформира во голема тага, потресеност и вознемиреност. ИЛЧО ЃОРЃИОСКИ го возвраќа ударот преку посредник и до мене испраќа список од ГОСТИ, високи државни функционери кои се РЕДОВЕН ИНВЕНТАР на сите квалификациони натпревари на репрезентацијата на Македонија низ Европа. Меѓу гостите и ЈАНА МАРИН, една од куртизаните на ОРЦО!

Вечерва имате прилика ексклузивно да читате список на гости, пратеници, вицепремиери, началници на УБК, секогаш и секаде гладни за МУФТЕ. На квалификациониот натпревар со Австрија одигран во ноември 2019 година во Виена, покрај комплетната гладна криминална банда од ФФМ водена од СЕЈДИНИ и генсекот ПОПОВСКИ, на список се познати лица од политичкиот и џандарскиот живот во Македонија. Читајте и препознавајте кој уживал на сметка на ФФМ (наша сметка, сметка на клубовите!), во ХИЛТОН ГАРДЕН ИН хотелот во Виена, каде обично ноќевање чини 100 евра.

Освен што се прекршени сите морални норми и сите норми на нормално однесување во услови кога Македонија тоне во криза од година во година, прекршен е и законот за оданочување. Сите вакви патувањa, откако МУХАМЕТ СЕЈДИНИ прво стана в. д. претседател па потоа и сам се назначи и се избра за претседател, авионот со кој лета репрезентацијата е полн со вакви ,,ВИП,, гости. Летале и до Израел, Латвија, Полска, освен во Австрија. Па списокот од Австрија пресликајте го и на тие гостувања. Секогаш одседнуваат во елитни хотели, а сопственичката на ,,ГУЛИВЕР,, (РЕНАТА) воопшто не испраќа фактура до ФФМ за гостите и за бандата од ФФМ, со пресметан персонален данок!

Овој данок не се плаќа само за професионално вработени во ФФМ за кои се смета дека службено патуваат со репрезентацијата. Ама сите останати, а тоа се 85% од списокот кој го читате во прилог се ГОСТИ и за нив треба да се пресмета и плати персонален данок. Од ТА ,,ГУЛИВЕР,, до ФФМ испраќаат фактура без опис на ГОСТИ, туку само збирна фактура без пресметан данок. Груба пресметка е дека во мандатите на ЃОРЃИОСКИ и сега на СЕЈДИНИ, Македонија е оштетена за околу 3 милиони евра само по овој основ! За ова ФИНПОЛ веќе води истрага и ветувањата на битанги од ДУИ кон МУХАМЕТ СЕЈДИНИ да не се грижи, дека ќе го спасат, можат да ги обесат на некоја мачка од опашката.

Посебна ставка на овие патувања се ангажманите на ,,масерки,, од Лондон, исто така во аранжман на РЕНАТА од ,,ГУЛИВЕР,,. Всушност станува збор за професионални проститутки на кои голем мераклија е МУСА ЏАФЕРИ, а МУХАМЕТ СЕЈДИНИ му е потрчко, па за да му угоди и за да ја има милоста од ДУИ, на ваквите патувања на КАМЕНОТ и другите мераклии од редот на гостите им носи ,,масерки,, по собите во елитните хотели. Во просек ,,масерка/јебачица,, кошта 700 евра од патување, плус други трошоци. Едино немам информација кој го плаќа шампањското со кое ги ,,бањаат,, во моменти на екстаза…

Посебно сакам да го акцентирам името кое највеќе боде очи на овој список – БУРИМ СЕЈДИНИ! Претседател е на УПРАВЕН СУД, плус врши незаконска раководна функција во ФФМ, неспоива со неговата функција во судот и обратно. Никогаш ниеден претседател на било кој суд не бил на функција во ФФМ. Бурим Сејдини е претседател на надзорна комисија во ФФМ, ама и општествен штетник кој како претседател на УПРАВЕН СУД во фиока, со блокада, држи 82 големи предмети против ДУИ и ДПМНЕ и не дозволува процесуирање. Тие предмети датираат од 2013 година и до денес за ова знаеја само неколку луѓе во државата. Вечерва овој ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ јавно го осветлувам а СУДСКИОТ СОВЕТ јавно го повикувам да влезе во УПРАВЕН СУД и да изврши контрола. Последната надеж на БУРИМ СЕЈДИНИ, на МУСА КАМЕНОТ и бандата од ДУИ е дека ќе му се качат уште еднаш на следниот мандатар ЗОРАН ЗАЕВ на грб да ги носи уште еден мандат…

ФИНПОЛ и директорот АРАФАТ МУАРЕМИ ги охрабрувам да продолжат и да одат до крај со истрагите. Веќе нема назад…

Се читаме утре вечер на полноќ, со нов МЕГА СКАНДАЛ во ФФМ…Зоран Буревесник фб статус

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

 

loading...

Поврзани вести

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker