Колумни

Лидија Димова, на апарати🙂 Еве какви директори имаме по институциите. 🙂

Горан Трајковски-Штраус, откако е поставен за в.д.доректор на ДПИ го поставува Алек Гочев за да му ги води работите во Still Viljuskari фирмата.
Лидија Димова, на апарати🙂
Еве какви директори имаме по институциите. 🙂
Лице за кое има отворена постапка за потенцијален криминал, го “вработување” во својата фирма. Лице кое се товари за потенцијална злоупотреба на службената должност и кое треба да се јавува во Суд.
Само што Алек Гочев, не е само вработен.
Е сега, се наметнува прашањето, дали ако имате фирма би ја довериле истата на лице кое се товари за злоупотреба на службената должност?! Ако, сте чист граѓанин, сигурно дека нема. Арно ама постои едно непишано правило дека “сличните се привлекуваат”!
И?! Ќе имате доверба во институциите?! Ќе имате доверба во ДПИ?!
Настрана тоа што Горан Трајковски Штраус цели 18 години “посветил” на студирање. Ако сакате пародија држава, еве ви низ низа примери.
Се надевам дека Лидија Димова ќе извади поука од многу работи, кои се случија. Сигурно има доволно време за размислување. А ако има правда, а се бориме за истата, ќе има доволно време во затвор да размислува за многу работи. Најпрво, најбитно е семејството, а потоа се друго.
Никогаш не ми бил јасен тој однос, да имаш толку огромна доверба во “дете” и институцијата во која директоруваш да му ја довериш на истиот. Со печати, со факсимили, со се! Веројатно имала добра причина за тоа. Дури и службениот џип да си го паркира дома. Ама жени сме ние. Емотивни, нели🙂
Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат и текст


Поврзани вести

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.