КолумниТОП

Колнети пари на лошо тераат. Кој од СДСМ ја штити за сторениот криминал Ирена Мишева. Taче тебе те прашувам

Кој од СДСМ ја штити за сторениот криминал Ирена Мишева Таче ја штити

Елена Мишева што глуми опозиционерка оди ќор пијана во ЕЛЕМ на работа,но директорите не смејат да и зуцнат оти е заштитена како бела мечка…заедно со мајка и Ирена Мишева од 10 сабајле се ќори пијани неброените колнети пари си го наоѓаат патот, да не забораввите дека мајка и ги донесе италијанците во Дрисла да горат радиоактивен и медицински отпад и да се трујат нашите семејства за нејзин ќар.

Зошто сега неа ја брани премиерот Таче? Па во време на ВЛАСТ НА ГРУЕВСКИ Таче си беше директор за маркетинг во Телеком и никој не го закачаше токму јаката вмровка Мишева го чуваше и држеше под заштита.

Да потсетиме како СДСМ збореше и лицемереше за Ирена Мишева за сеа да молчи и да ја чуваат

Имено, г-ѓата Ирена Мишева истовремено извршува четири функции и согласно тоа остварува примања од четири места. Покрај претседателската функција во Советот на Град Скопје, г-ѓата Ирена Мишева е истовремено назначена од Владата на Република Македонија за член на Бордот на директори во “T-Mobile“, потоа е член на Управниот Одбор на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Македонија и е во редовен работен однос во “T-Home“. Нејзиното ветување беше дека на членовите на Советот на Град Скопје ќе им достави соодветна писмена документација врз основа на која ќе можат да се уверат дека и престанале некои од погоре наведените функции, но во тоа ниту јавноста, ниту членовите на Советот, до денес не можат да се уверат. Истовремено, останува дилемата дали г-ѓата Ирена Мишева, ќе ги врати средствата кои спротивно на законот ги примала во периодот кога исто така спротивно на законот, ги извршувала погоре наведените функции се до наводниот, нивен сеуште непотврден престанок.

Ако има доблест, како што нема, или малку новинарски нерв, каков што исто така нема, портпаролот Стоилковски нека провери дали е вистина дека Димитар Мишев, инаку вработен во ЈП „Градски паркинг“ на раководна позиција, сопруг на Ирена Мишева, претседателка на Советот на Град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ од 2008-2017 г., четири години не доаѓа на работа а зема плата!?

Дали е вистина дека Ана Трајковска, братучетка на фамозниот Димитар Мишев, е вработена како раководител во ЈП „Градски паркинг“!? Дали е вистина дека братот на платоуживателот Димитар Мишев, по налог од екс-претседателката на Советот, Ирена, е вработен во ЈП „Водовод“!? Дали е вистина дека ќерката на Ирена Мишева, Елена, која е вработена во ЕЛЕМ по налог од мајка и!? Дали е вистина дека другата ќерка на експретседателката на Советот на Град Скопје, Софија, е вработена во правниот сектор во ЕВН, а Гоце, внукот на Ирена, е вработен во Телеком, исто така по нејзин налог!?Поврзани вести

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.