Занимливости

Koj e вашиот среќен број според Нострадамус?

Она што за некого е среќа, за друг може да биде среќа. Еден број не може да биде среќен за секого истовремено. Некому ќе му донесе среќа, а на некој друг ништо. Но исто така, бројот кој некому му носи среќа во време кога владее небесниот знак на Ракот, нема да му донесе среќа и во време на небесниот знак на Лавот.

Според временската промена на владеењето на поедин небесен знак во годината, се менува и среќниот број на секој човек поединечно.

Секој човек има 12 среќни броеви во годината, кои зависат од владеачката планета на годината во која се родиле.

nostradamus-1419635137-602602

САТУРН

 

Година на раѓање:

 

1909, 1916, 1923, 1930, 1937, 1944, 1951, 1958, 1965, 1972, 1979, 1986, 1993, 2000, 2007, 2014

 

ОВЕН……………………………………………….77

БИК……………………………………………………8

БЛИЗНАЦИ……………………………………12

РАК…………………………………………………….1

ЛАВ…………………………………………………….6

ДЕВИЦА…………………………………………….3

ВАГА…………………………………………………..9

ШКОРПИЈА……………………………………….4

СТРЕЛЕЦ………………………………………333

ЈАРЕЦ……………………………………………….21

ВОДОЛИЈА………………………………………40

РИБА…………………………………………………..2

 

ЈУПИТЕР

 

Година на раѓање:

 

1910, 1917, 1924, 1931, 1938, 1945, 1952, 1959, 1966, 1973, 1980, 1987, 1994, 2001, 2008, 2015

 

ОВЕН……………………………………………….13

БИК……………………………………………………6

БЛИЗНАЦИ………………………………….111

РАК…………………………………………………….3

ЛАВ…………………………………………………….5

ДЕВИЦА…………………………………………….1

ВАГА…………………………………………………99

ШКОРПИЈА……………………………………..34

СТРЕЛЕЦ………………………………………….2

ЈАРЕЦ………………………………………………..7

ВОДОЛИЈА……………………………………….4

РИБА………………………………………………….9

МАРС

 

Година на раѓање:

 

1911,1918, 1925, 1932, 1939, 1946, 1953, 1960, 1967, 1974, 1981, 1988, 1995, 2002, 2009, 2016

 

ОВЕН………………………………………………..5

БИК………………………………………………121

БЛИЗНАЦИ…………………………………….7

РАК…………………………………………………..8

ЛАВ…………………………………………………..9

ДЕВИЦА………………………………………..24

ВАГА……………………………………………999

ШКОРПИЈА………………………………….10

СТРЕЛЕЦ………………………………………11

ЈАРЕЦ…………………………………………….13

ВОДОЛИЈА……………………………………..2

РИБА………………………………………………..6

 

СОНЦЕ

 

Година на раѓање:

 

1912,1919, 1926, 1933, 1940, 1947, 1954, 1961, 1968, 1975, 1982, 1989, 1996, 2003, 2010

 

ОВЕН……………………………………………….10

БИК……………………………………………………7

БЛИЗНАЦИ……………………………………11

РАК……………………………………………………4

ЛАВ……………………………………………….100

ДЕВИЦА………………………………………..13

ВАГА…………………………………………………2

ШКОРПИЈА……………………………………..9

СТРЕЛЕЦ…………………………………………0

ЈАРЕЦ……………………………………………….6

ВОДОЛИЈА…………………………………….81

РИБА…………………………………………………3

 

ВЕНЕРА

 

Година на раѓање:

 

1913,1920, 1927, 1934, 1941, 1948, 1955, 1962, 1969, 1976, 1983, 1990, 1997, 2004, 2011

 

ОВЕН……………………………………………….12

БИК……………………………………………………5

БЛИЗНАЦИ……………………………………..1

РАК………………………………………………….66

ЛАВ……………………………………………….101

ДЕВИЦА……………………………………………7

ВАГА………………………………………………..15

ШКОРПИЈА…………………………………….38

СТРЕЛЕЦ…………………………………………..4

ЈАРЕЦ…………………………………………………9

ВОДОЛИЈА………………………………………..6

РИБА……………………………………………..444

МЕРКУР

 

Година на раѓање:

 

1914,1921, 1928, 1935, 1942, 1949, 1956, 1963, 1970, 1977, 1984, 1991, 1998, 2005, 2012

 

ОВЕН……………………………………………….44

БИК……………………………………………………1

БЛИЗНАЦИ……………………………………..6

РАК………………………………………………….10

ЛАВ………………………………………………….70

ДЕВИЦА……………………………………………2

ВАГА……………………………………………..888

ШКОРПИЈА………………………………………5

СТРЕЛЕЦ………………………………………..17

ЈАРЕЦ……………………………………………….12

ВОДОЛИЈА………………………………………..9

РИБА………………………………………………..13

 

МЕСЕЧИНА

 

Година на раѓање:

 

1915,1922, 1929, 1936, 1943, 1950, 1957, 1964, 1971, 1978, 1985, 1992, 1999, 2006, 2013

 

ОВЕН…………………………………………………1

БИК……………………………………………….555

БЛИЗНАЦИ……………………………………..4

РАК……………………………………………………9

ЛАВ………………………………………………….33

ДЕВИЦА………………………………………….50

ВАГА………………………………………………….7

ШКОРПИЈА………………………………………3

СТРЕЛЕЦ………………………………………..21

ЈАРЕЦ…………………………………………………2

ВОДОЛИЈА……………………………………..12

РИБА………………………………………………..25

 

 

извор: НМДМакедонија

Заболени
88,938
+189
Мртви
2,702
+6
Излечени
73,601
Активни
12,635
Last updated: 17/01/2021 - 23:26 (+01:00)

Поврзани вести

Напишете коментар

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.