Занимливости

КИЧЕЕЦ СЕ СПАСИ ПРЕКУ ДЕН ЌЕ ЈА ОБРАБОТУВА СЛОБОДАНКА, А НАВЕЧЕР ЌЕ СПИЕ У ЗАТВОР, БАТА ОРЦЕ ЌЕ ДАВА ПЛАТА

(Охридскај открива)Со чиј амин Зоран Милески – Кичеец го избегна издржувањето на затворската казна??

Молба за одлагање на правосилно изречената казна затвор, од страна на осудениот Зоран Милески – Кичеец, е доставена до надлежниот судија за извршување санкции кој го издал упатниот акт со кој требало на 12.10.2020 година тој да се јави на издржување на затворската казна во КПУ Затвор Скопје и повторно евтини трикови на судската власт и полицијата на РСМ?!

Ноторна лага е и информацијата која беше лиферувана на ТВ „Телма“ дека Зоран Милески – Кичеец ќе ја отслужувал затворската казна во КПУ „Затвор“ Охрид.Охридскиот затвор е малолетнички затвор и од тие причини Зоран Милески – Кичеец ниту е малолетен ниту може да отслужува затворска акзна во затворот во Охрид.

И,доколку судија за извршување на санкции од Основен Суд Охрид му испрати упатен акт за издржување на казната затвор на Зоран Милески – Кичеец, истиот ќе биде упатен во КПУ “ Теферич“-Струга ,кој затвор е од отворен тип,поточно по склучување на било каков договор од страна на Зоран Милески – Кичеец со приватна фирма за работа, тој ќе се јавува во КПУ „Затвор Тефериќ“ само на преспивање, поточно кога како…

Од друга страна МВР морала да знае за промената на адресата на живеење на Зоран Милески – Кичеец, од едноставна причина што сите одобренија за промена на жителство ,одат преку МВР и , следствено на тоа, МВр била должна да го извести Кривичниот Суд Скопје 1-Скопје.

Премногу провидна игротека,за вакво нешто Зоран Милески – Кичеец морал да имал поддршка од некој од властите во РСМ.

Која е Слободанка Алексовска која ја организирала средбата помеѓу Мицкоски и Милески - СЕКОЈ ДЕН

Македонија

Заболени
26,394
Мртви
897
Излечени
18,430
Активни
7,067
Last updated: 25/10/2020 - 08:26 (+01:00)
loading...

Поврзани вести

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker