Живот

Истopиcка фотографиja од чeтaтa на Питy Гyли непосредно пpeд пристигнувањето на тypcкиот acкep во Kpyшево

Tвит на денот

Македонија

Заболени
17,629
+146
Мртви
725
+3
Излечени
14,581
Активни
2,323
Last updated: 28/09/2020 - 02:11 (+02:00)

-А сега една грандиозна слика од #четата на Питу Гули која броела околу 350 воостаници, непосредно пред нападот на турскиот гарнизон во родното #Крушево. Војводата Питу е качен на коњ, доле лево на сликата.

loading...

Поврзани вести

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker