Колумни

Инаку се обични малверзанти и лопови. Од кал да е ама од Телеком да е, нели Таче!?

Телекомски бизнис со фотоволтаици
Кумовите Таче и Горан уште од времето кога беа вработени во Телеком го тераа овој бизнис.
Горан беше вработен во Телеком, а во исто време го тераше бизнисот со фотоволтаици со Украина. Во исто време беше и Претседател на ОО Гази Баба, а работата во Телеком му беше разонода. Воопшто или многу ретко се врткаше во Телеком. Таче и Горан Трајановски му беа постојано покритие.
И Горан Трајановски има удел во бизнисот со фотоволтаици заедно со кумовите.
Оваа телекомска тројка уште оддамна ги врзува само крадењето.
Горан Паунов го напушта Телеком и продолжува со фотоволтаици, а Таче и Трајановски имаа удел со тоа што финансиски го покриваа…
Фирмата на Паунов во прво време работеше дури под просечно односно беше во загуба.
Меѓутоа тука беа финансиерите Трајановски и Таче.
Го држеа финансиски со пари испрани од Телеком.
Денес оваа телекомска тројка врти огромни пари, а и заедно упорно се обидуваат да го пробуткаат и МТел.
Инаку се обични малверзанти и лопови.
Од кал да е ама од Телеком да е, нели Таче!?


Поврзани вести

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.