Забава

Големи тензии меѓу полицијата и лозарите кои беа спречени да протестираат во Кавадарци

НАРАЊЕНИ КОМУЊАРСКИ БИШКИ

Фотографија на Nikola Popovski.

Откако се затвори најголемиот пункт за откуп на грозје. И околу 60 трактори останааа надвор со непредадено грозје. Лозарите резволтирани од овој потег во знак на револт и огорченост тргнаа кон центарот на Кавадарци. Но на патот накај Кавадарци беа спречени од полицијата.

Тензично на Лазово мовче ,лозаро производителите велат дека сакат да се упатат на протест пред општината ,полицијата ги спречува во намерата, објави Фејсбук страната Реално Кавадарци.

Во двете видеа може да се види како полицијата го има блокирано патот и не ги пушта лозарите да поминат.

Македонија

Заболени
25,473
Мртви
874
Излечени
18,047
Активни
6,552
Last updated: 23/10/2020 - 11:11 (+02:00)
loading...

Поврзани вести

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker