КолумниТОП

ГО ПРАШУВАМЕ ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ПО КОЈ ЗАКОН ЕДНО ЛИЦЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ДИРЕКТОР НА  ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА И ВОЕДНО ПРВ СИНДИКАЛЕЦ ВО ИСТАТА

НОВ СКАНДАЛ ОКОЛУ ДЕНЕШНАТА БРКОТНИЦА ВО РЕГИОНАЛНИОТ ВАКЦНАЛЕН ЦЕНТАР ВО ОХРИД.  ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕН ДОМ ОХРИД АЈСЕЛ ЗЕЈНОСКА КОЈА ОБАВУВА ТРИ ФУНКЦИИ, ПРВАТА ДИРЕКТОР НА ЦЈЗ ОХРИД,  ВТОРАТА ФУНКЦИЈА КОЈА Е НЕСПОИВА СО ПРВАТА Е ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СИНДИКАЛНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ПРИ ЦЈЗ ОХРИД, А ТРЕТАТА ФУНКЦИЈА КОЈА ЈА ИЗВРШУВА ЗЕЈНОСКА Е ЧЛЕН НА УПРАВЕН  ОДБОР НА ЦРВЕН КРСТ ОХРИД ОД КАДЕ ДОДАТНО ИНКАСИРА И ПОГОЛОЕМИ ПАРИЧНИ СРЕДСТВА КАКО РАКОВОДИТЕЛ НА ОБУКА НА ШОФЕРИ ВО ЦРВЕН КРСТ ОХРИД.

Денес им е роденден: Ајсел Зејноска

. ДО СЕГА ЦРВЕН КРСТ ОХРИД ПОТОЧНО ЗА ДВЕ ГОДИНИ ОД ОПШТИНА ОХРИД ЗЕМАЛЕ 3 МИЛИОНИ И 400 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ И ТОА ЗА ТН ГОРСКО СПАСИТЕЛСКА СЛУЖБА И 400 ИЈАДИ ВО ЈАНУАРИ 2021 ГОД КАКО ПАРИЧНА НАГРАДА НА ВОЛОНТЕРИТЕ АНГАЖИРАНИ ОД ЦРВЕН КРСТ.

ЗА ПОТСЕТУВАЊЕ ЗА ДА ЗНАЕ ЈАВНОСТА ПРЕТСТАВУВА И ФАКТОТ ДЕКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА НА МЕЃУНАРОДНИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ВО ОХРИД САШО ТОЧКОВ, АЈСЕЛ И ЦРВЕН КРСТ ПОБАРАЛЕ ДА ИМ СЕ ДАДАТ 3 МИЛИОНИ ДЕНАРИ. СЕ ПОСТВВА ПРАШАЊЕТО КАКВИ СЕ ТОА ВОЛОНТЕРИ КОИ ИНКАСИРААТ ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ЕВРА И КАКВА Е ТАА ХУМАНИТАРНА ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈА ГИ НАПЛАЌА СВОИТЕ УСЛУГИ?

ГО ПРАШУВАМЕ ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ПО КОЈ ЗАКОН ЕДНО ЛИЦЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ДИРЕКТОР НА  ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА И ВОЕДНО ПРВ СИНДИКАЛЕЦ ВО ИСТАТА,  АКО СЕ ЗНАЕ ФАКТОТ ДЕКА ТАКВИТЕ ДВЕ ФУНКЦИИ СЕ НЕПОВРЗЛИВИ И НЕСПОИВИ???

 Македонија

Заболени
154,524
Мртви
5,184
Излечени
143,427
Активни
5,913
Last updated: 15/05/2021 - 09:56 (+02:00)

Поврзани вести

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.