Колумни

ДРУЖЕ КОНСТАНТИНЕ ДА ЖИВЕЕ НОВИОТ РЕИНКАРНИРАН ГОЛИ ОТОК,НАПРЕД ВО НОВА „ПОБЕДА“!!

Деновиве Охрид целосно се премачкува во БЕЛО , наводно „Трајни измени на сообраќајниот режим во Охирд“?? Замислите , на тендер добила некоја си битолска фирма, не сакам да ја именувам која, која патем замислите направила 4 симулации каков требало да биде Трајниот режим на движење во Охрид?!! Ништо ќе речеме дека не е спорно! Но , општинските „генијалци“ од Општина Охрид , во четири месеци ,буквално од можни четири симулации, испробаа на граѓаните цели пет симулации, по принципот „кому како иде“, тоа право го имал градоначалникот?!

Ај што секој ден ги поминуваат со поликолор сите улички и патишта во Општина Охрид , пусто БЕЛО никако да им излезе од памет?! Абе господа од Општина Охрид , со чии пари вршите симулација на буџетските средства за ПРАВИ и КРИВИ БЕЛИ ЛИНИИ?! Сте слушнале Вие господа од онаа затворена за граѓани Општина Охрид за основното Уставно начело -ПРАВО НА СЛОБОДА НА ДВИЖЕЊЕ ?! Од кога некаква си одлука за „ Трајниот режим на движење во Охрид“ на Градоначалник е поголема од Устав?! Зошто ,доколку сте толку транспарентни и оттчетни ,а согласно вашите законски обврски , кој се добро опишани со Закон , кој е дециден , дека при вршење на  промена  Трајниот режим на движење во Охрид,задолжително моравте да имате јавен увид и дебата со граѓаните?! Ајде ,јавно кажете ,кој извршил ревизија на симулациите за промена на  Трајниот режим на движење во Охрид?Колку согласности добивте од МВР за истава ваша глупост?!

Поставувате рампи како ќе Ви падне на памет?!Ало дечки ова Општина не е Ваша сопственост на неколкумина уфилмани фаци , не ја наследивте како ваша дедовина , туку ја позајмувте од нас , граѓаните? Поставувате Рампи ?!Бравос аферим Валии!Абе народот рекол , турско било , ова не било!

Но би сакал ЈАВНО  да Ве запрашам Вас „генијалците“ од она место кој Вие го нарекувате Општина , а граѓаните „НЕРВНО ОДДЕЛЕНИЕ“, за следното:

1.Како покрај толку сини БЕЛИ ЛИНИИ уздуш и попреку , не Ви падна на памет ,дека во градов има и лица со посебни потреби ,а кој делови од улици требаше да ги означите со ПЛАВО?Или можеби БЕЛАТА линија , повеќе Ве подсеќа на нешто друго ?!,онака да прашам?

2.Како бре генијалци и оној мал паркинг простор , неколку или вкупно 6 паркинг места кој ги имавте обележано за паркирање на цели 7 улици во централно градско подрачје?Толку ли Ви пречат Лицата со посебни потреби , што дури и на одбележано место му наплатувате паркинг,а со Закон се ослободени од плаќање ,секаде во светот (Конвенција Дела Руж Коста, Коста од 1967 година).

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ ТУКАПоврзани вести

Напишете коментар

Back to top button

Детектиран Блокатор

Ве молиме да го исклучите вашиот блокатор за реклами на вашиот пребарувач за овој сајт, со истото би дале поддршка за повеке вести.