ЗабаваТОП

БОГ ГО НАПРАВИЛ ЕСМЕРОВ ЌЕЛЕШ ДА БИДЕ, КАЛАШТУРА ПОЛИТИЧКА ПРОСТИТУТКА

А што може човек да каже на ова, а да не се референцира на премудриот Цепенков.

“Брго-брго се наручал, се прекрстил, станал од софрата, се измил раце и беше ти направил еден капал голема работа! Ти припраил уште колку што му требаше кал и зел да прави кусурот луѓе колку што му требаше. Тури кал во калапо, чинеше стегни ја во калапо, и еве ти го чоек, ќе се истуреше од калапот, а врти со чаркот Господ и турај се луѓе од калапот; ами оти некој ќе ислезел со крива нога, али рака, али врат, али слеп, али ќелеш, али крастав, али пак фодул, али предател, али инаетчија, и ако ги гледал Господ оти со секакви кусури излегувале од калапот, немал време да ги поправи, чунки брзаше многу да ги доправи до вечерта колку што му беа определени луѓе.”

Фотографија на Martin Tolovski.

Македонија

Заболени
25,473
Мртви
874
Излечени
18,047
Активни
6,552
Last updated: 23/10/2020 - 10:11 (+02:00)
loading...

Поврзани вести

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker