Забава

Аа, г-Дин премиер. Исто като при вас. Това вчера беше предизборна кампања, денеска си вече гласал!

Умира премиере на Македонија.
Утредента оди каде свети Петар.
– Здраво господине премиер.
– Здраво свети Петре!
Вие, г-Дин премиер сте важна личност и наш ред е да ви дадеме право на избор дека искате да идете, дали ф Рајо или ф Пеколо. Затова че останете по еден ден и на двете места за да видите какво е и сами да си одлучите дека искате.
Одат прво ф Пеколо. Флази премиере, гледа огромен базен, жени околу него. До базено бар и сите стари негови пријатели од матните денове костумисани и дотерани. Свири некој добар бенд, играа невести сос гулеми газици и цицета. Џаволо страшен пич, облечен фоф некоја л’скава варијанта, расфрла се с пари и сос жени околу него. Убавина! Поминува првие ден, премиере презадоволен!
Вторие ден оди ф рајо. И там ногу убаво. Тишина, зеленило като на беровско езеро. Свири убава музика, мил народ насекаде… Поминал си убаво ногу, арно ама Пеколо му наприло ногу гулем чеф и одлучил там да се врне. Оди премиере па ф Пеколо, флази и има шо да види. Пусто, чурава од сите страни, смрдеж на умрело, пријателите негови дрипави като бездомници, невестите грозни….
– Премиеро: Абе, џаволе, Абе вчера бех тука супер беше, базен, музика, жени та шо биде са?
– Аа, г-Дин премиер. Исто като при вас. Това вчера беше предизборна кампања, денеска си вече гласал!

Македонија

Заболени
17,977
Мртви
739
Излечени
14,959
Активни
2,279
Last updated: 01/10/2020 - 05:56 (+02:00)
loading...

Поврзани вести

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker